leasingweb
leasingweb

LeasingWEB – un nou serviciu de achiziționare în rate a website-ului

tudor.gadalean
13.04.2020

Prezența în mediul online poate influența radical succesul unei afaceri, iar prima modalitate de comunicare cu consumatorii este website-ul.

În România, un procent de 45,4% dintre companii dețin un site propriu, chiar dacă 86,1% utilizează internetul în operațiunile curente, conform Institutului Național de Statistică. Cu toate acestea, tot mai multe business-uri realizează importanța deținerii unui website. Statisticile internaționale arătând că 58% dintre afacerile mici și mijlocii plănuiesc să își construiască un website sau să îl refacă pe cel vechi.

Planul acestora este susținut de multitudinea de agenții, freelanceri și servicii de web hosting care oferă această posibilitate. De multe ori însă, datorită bugetului lor limitat sau a reticienței de a investi o sumă importantă în crearea unui website, acestea aleg variante ieftine, a căror rezultate lasă de dorit. Astfel, ele aleg un template care nu satisface nevoile lor reale și nu prezintă cu claritate misiunea, viziunea și valorile acestora. De aceea, lead-urile din mediul online întârzie să apară, iar companiile renunță în scurt timp la administrarea și mentenanța site-ului.

Această reticiență de investiție este confirmată prin cifre, astfel că 26% dintre business-urile mici și mijlocii consideră costurile ridicate principalul motiv în lipsa implementării unui website.

Pentru a încuraja dezvoltarea companiilor de diferite dimensiuni și a reduce costurile inițiale necesare implementării unui website adaptat nevoilor acestora, agenția de marketing digital Klain lansează un serviciu de achiziționare prin leasing a acestuia: LeasingWEB. Funcționarea sa este similară cu leasing-ul de mașini. Mai exact, produsul dorit este achiziționat printr-un sistem de rate prestabilit și clientul beneficiază de toate serviciile modalității tradiționale de plată, dar și de mentenanță și consultanță pe toată durata contractului.

 

De ce leasing website?

Echipa Klain recunoaște dificultatea investiției unui website personalizat pe nevoile business-ului, în special pentru afacerile mici și medii. O parte din suma inițială poate fi de multe ori destinată unor alte proiecte, iar comparația între costurile și rezultatele obținute este uneori greu de calculat cu precizie.

În acest context, multe companii aleg o variantă ieftină, care nu afectează atât de mult cash flow-ul, dar care aduce de foarte puține ori rezultate relevante sub formă de lead-uri și care nu corespunde imaginii business-ului. Altfel spus, produsul final nu își îndeplinește funcțiile pentru care e construit: stabilirea credibilității, dezvoltarea încrederii, creșterea interacțiunii cu vizitatorii, generarea lead-urilor și încheierea vânzărilor.

LeasingWeb reprezintă astfel o alternativă de achiziționare a unui website, care reduce acea investiție inițială, dar oferă într-un timp scurt toate aceste beneficii.

 

Cum funcționează?

Prin LeasingWEB poți alege acoperirea costurilor website-ului prin rate fixe pe o perioadă cuprinsă între 6 și 24 de luni. Serviciile oferite sunt identice celor aferente plății integrale, cu deosebirea că această metodă permite o administrare mai eficientă a bugetului.

 

Care sunt beneficiile concrete?

Un prim avantaj al leasing-ului unui website este reprezentat generarea rezultatelor începând cu momentul lansării site-ului, proces care amortizează plata acestuia în timp.

Mai mult decât atât, prin acest serviciu Klain identifică nevoile tale și ale clienților unui business, găsind soluția potrivită pentru rezultatele dorite. Fiecare proiect începe cu o analiză a pieței, iar site-ul este structurat și dezvoltat în vederea maximizării impactului în mediul online.

Procesul de realizare a site-ului este adaptat unor factori precum bugetul și nevoile unei companii. Astfel, dacă business-ul are în spate un brand puternic și este fundamentat pe valori unice, toate aspectele acestuia pot fi customizate 100%. Aici intră structura, conținutul, design-ul și procesul de implementare.

În cazul în care obiectivul principal este un cost total mai scăzut, iar compania acționează într-o piață pentru care există un model testat, ai la dispoziție alegerea unei variante care valorifică design-urile existente.

În ambele situații însă, design-ul și conținutul respectă standardele actuale, fiind în același timp adaptate nevoilor specifice. Acest aspect reprezintă un avantaj important al serviciului, în condițiile în care, conform unui raport Stanford, 75% dintre utilizatori judecă credibilitatea business-urilor conform design-ului website-ului lor.

Pe de altă parte, diferiți factori pot ajunge să afecteze funcționalitățile unui website, iar acestea pot avea consecințe negative asupra productivității. Prin LeasingWEB este asigurată însă mentenanța continuă pe toată perioada colaborării, ceea ce permite beneficiarului să se implice 100% în creșterea afacerii sale, fără a mai pierde timp cu soluționarea problemelor.

 

Despre Klain

LeasingWEB este un serviciu dezvoltat de Klain, agenție de marketing online cu o experiență de peste 10 ani în domeniu. În atingerea rezultatelor optime pentru fiecare business, ei îmbină creativitatea cu datele concrete. Aceștia își propun să ofere clienților un avantaj competitiv real, crescând business-ul lor în mediul online.